Dooi
Door: Binia
Blijf op de hoogte en volg Benjamin
22 Januari 2016 | Groenland, Nuuk
Het is alweer een poos geleden dat ik een blog heb geplaatst, 3 weken om precies te zijn, niet omdat ik het niet wilde, maar gewoon omdat het er niet van is gekomen.
Afgelopen week heeft het hier gedooid in Nuuk, zomaar midden in de winter en het was nog warmer dan in Nederland! Helaas heeft dat tot gevolg dat het ook spekglad wordt en ik toch weer onderuit ben gegaan. Vandaag is het dan eindelijk weer gaan sneeuwen en alle daken zijn weer wit:). Ook blijft het iedere dag weer langer licht, en daar kikker je zeker van op! De zonsondergangen zijn de laatste dagen prachtig, met alle kleurschakeringen (paars, roze, rood, oranje, geel, groen) in de lucht bevind je je net in een levend schilderij.
De afgelopen tijd hebben wij verschillende activiteiten gehad:
- zo hebben wij Henning Jensen, het oudste lid van de Bahá’í-gemeenschap hier, verrast op zijn 87e verjaardag met bezoek en lekkernijen. Wij waren met zijn twaalven en hij heeft er erg van genoten!
- Een pot-luck lunch georganiseerd in ons studentenhuis voor de hele gemeenschap van Nuuk. We waren met 7 volwassenen, 2 jeugd en 1 kind. Je moet ergens beginnen, maar geslaagd was het zeker. Dit is een verbindend moment dat wij 1x per maand zeker zullen blijven organiseren.
- Een presentatie gegeven over Ruhi-boek 3 en kinderklassen in ons studentenhuis om meer mensen aan te trekken voor Boek 3 en het aantal menselijke hulpbronnen te vergroten. Ook al was het een geslaagde avond, met 10 volwassenen, 2 jeugd en 1 kind, toch heeft het concreet nog niks opgeleverd. We blijven zaadjes planten, wat de oogst wordt weet niemand, behalve God:).
- Het 19-daags Feest gehad van Sulṭán/Soevereiniteit, waar wij de avond hebben afgesloten met het maken van tekeningen van elkaars gezicht, hilarisch! We waren met 9 volwassenen en 1 jeugd.
Daarnaast hebben wij, Kevin, Uiloq en ikzelf, de boodschap van het Universele Huis van Gerechtigheid d.d. 29-12-2015 bestudeerd en als plan opgevat om paragrafen ervan te bestuderen met leden uit de gemeenschap. Boek 8.1 loopt door, de wekelijkse devotional bij Henning loopt door en de jongerendevotional op zaterdag in principe ook, maar morgen wordt in het bahá’í-centrum in het kader van de jaarlijkse culturele avond in Nuuk een presentatie gegeven over het Instituutsproces (de Ruhi-boeken) en over pelgrimage; ik ben benieuwd!
Op persoonlijk vlak blijf ik dingen uitproberen om mijn draai te vinden. Ik kwam er tot mijn grote schrik achter dat ik 3 kilo ben afgevallen, tot 61,5 kg! Na rondvraag in mijn studentenhuis, bleek dat ook zij flink wat kilo’s zijn afgevallen, ondanks dat zij aan de lopende band hebben lopen eten, dus het ligt niet alleen aan mij. Voor mij is het ongelooflijk moeilijk om aan te komen en om nu te merken dat dat wat er in de afgelopen jaren is bijgekomen weer is verdwenen in 3 maanden tijd is toch wel even schrikken. Ik heb dus maar besloten om 3x per week de sportschool in te duiken – de eerste spierpijn voel ik al – en met wat hulp van Arnold Schwarzenegger (lees: proteïneshakes) streef ik naar de 70 kg. Ik werd vroeger al “een mager menneke” genoemd door mijn familie, maar als je in de sportschool bent, dan voel je je pas echt mager naast al die kleerkasten die armen hebben die 3x zo dik zijn als die van mij…! Maar, belangrijk is dat ik positief blijf, iedere dag weer, en ik blijf kijken naar de mogelijkheden die ik hier kan ontplooien.
Nog een laatste iets. Afgelopen week waren wij uitgenodigd door onze buren (zij zijn Amerikaanse bahá’ís die hier in de jaren ’70 zijn komen pionieren) en hij had Perzisch eten klaargemaakt, ronduit verrukkelijk! Tadiq, zelfgemaakte houmous en kariboe en kip, waarbij ik toch even aan de kariboe heb gezeten, mjammie:)!
Ik ben blij met alle berichten die ik krijg van iedereen via e-mail, WhatsApp en Skype en soms ook een kaartje:). Ik houd jullie op de hoogte!
Een liefdevolle groet en een grote knuffel, Benjamin
22 Januari 2016 - 20:19
Regien:
Fijn om zo iets te kunnen weten van hoe het je vergaat in dat koude Groenland! Goed dat je op de je gewicht let ... wens je veel heerlijke etentjes. Hier hadden we afgelopen weekend zowaar wat sneeuw, en in het noorden kon op een paar centimeters ijs net aan geschaatst worden.
De lente lokt al!
Alle goeds voor jullie daar en haretlijke groet vanuit Zaandam!
Regien -
24 Januari 2016 - 10:04
Ans Cornelissen:
Dag Benjamin,
Wat planten jullie ontzettend veel zaadjes. En ontkiemen doen ze zeker een keer. Misschien moet je aan je buurman vragen om wat vaker voor je te koken, zodat je weer op je gewicht komt. Verleden week zondag hebben we een geweldige PGR/NGR-dag gehad in de Poort. Het inzicht in het Instituutsproces is voor mij althans op een hoger level gekomen. Wens je alle goeds toe Benjamin. Warme omhelzing, Ans -
24 Januari 2016 - 19:30
Ruben:
Ha Benji! Je hebt vlees gegeten! Als je terug bent dan kunnen we dus gewoon kariboe op tafel zetten voor je, haha. En idd, kan de buurman niet vaker voor je koken? Veel geluk, en als je terug bent dan gaan we wel weer armpje drukken om te zien of je training wat opgeleverd heeft ;-). Warme groeten!
Ruben, Jiske, en Yuna